Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

Randmanifestaties en seminars

EXHIBIT HEALTHY HEROES by MaterialDistrict

Conventionele bouwmethoden hebben bij de materiaalkeuze vaak aandacht voor economische efficiëntie, waarbij de gevolgen voor een gezond binnen- en buitenklimaat vaak minder meewegen. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor duurzaam én gezond bouwen en ontdekken steeds meer (interieur)architecten de voordelen van bouwen met (onconventionele) materialen die een positief effect hebben ten aanzien van energie, circulariteit én gezondheid.

Tijdens de speciaal voor ARCHITECT@WORK samengestelde tentoonstelling “Heathy Heroes” laat MaterialDistrict een breed scala van ruim 120 innovatieve materiaalsamples zien. De tentoonstelling is opgedeeld in twee hoofdthema’s; Healthy Spaces toont een selectie van materialen die bijdragen aan een gezond binnenklimaat (ventilerend, luchtzuiverend, vochtregulerend, thermisch isolerend), materialen die ons beschermen (antibacterieel, UV-beschermd, anti-straling, non-toxisch, anti-allergeen) en materialen die bijdragen aan een goede akoestiek en connectie met buiten (daglicht, groen).    

Healthy Planet heeft ruime aandacht voor materialen met een lage CO2-voetprint (biobased, circulair), materialen die energie-opwekkend of -besparend zijn, materialen die recyclebaar of herbruikbaar zijn en materialen die afval besparend zijn of gemaakt zijn van afval.

www.materialdistrict.com

Terug naar overzicht

architect
meets
innovations

Andere edities 

A@W Rotterdam

11 & 12 september 2024

Andere landen

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van