Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

NOA Outdoor Living krijgt nieuwe dimensie

DEER

10 oktober 2024

Designmerk Deer meldt de succesvolle integratie van zijn innovatieve architecturale grasdallen en tegels uit gewapend beton in het prestigieuze park van NOA Outdoor Living in het West-Vlaamse Kruisem. De kern van dit project wordt gevormd door de eigen organische grasdallen die de Plaza in NOA Outdoor Living transformeerden van een eenvoudig steentjesplein naar een indrukwekkend, harmonieus geheel. De combinatie van de Full Tile Organic en de Straight Organic grasdallen creëert een unieke esthetiek, waarbij zowel design als functionaliteit centraal staan.

 


Door de organische grasdallen van Deer transformeerde de Plaza in NOA Outdoor Living van een eenvoudig steentjesplein naar een indrukwekkend, harmonieus geheel.


Duurzaam en praktisch alternatief


De van gewapend beton vervaardigde grasdallen zijn niet alleen duurzaam, maar ook praktisch in gebruik. Hun begaanbaarheid is heel makkelijk en ze zijn prima bestand tegen incidenteel zwaar verkeer. Bovendien draagt de ruwe structuur ervan bij aan een brutalistisch uiterlijk, dat perfect past in de moderne architectuur van het park. De grasdallen werden opgeleverd in betongrijs, maar zijn ook beschikbaar in groen, antraciet en terracotta, wat diverse ontwerpmogelijkheden biedt.

 


De grasdallen worden eenvoudig aan elkaar gekoppeld om natuurlijke paden te vormen.


Gebruiksvriendelijke installatie


Dankzij een ingenieus 'puzzelsysteem' kunnen de grasdallen eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld om natuurlijke paden te vormen. Dit maakt hun plaatsing eenvoudig, zelfs voor aannemers zonder gespecialiseerde ervaring. Onthardingsspecialist Deer biedt tevens een op maat ontworpen klem aan, die klanten kunnen huren of kopen, waardoor de plaatsing met behulp van een vorkheftruck nauwkeurig en efficiënt kan plaatsvinden.

 

Bijdrage aan duurzaamheid


In tegenstelling tot traditioneel gestort beton bevatten de organische tegels openingen die water in de grond laten doordringen. Dit sluit aan bij de huidige aandacht voor waterdoorlaatbaarheid en ontharding, wat belangrijke thema’s zijn binnen de duurzame stedelijke ontwikkeling. Deer breidt op deze manier zijn productassortiment uit om bij te dragen aan een toekomst waarin verharding, duurzaamheid en esthetiek hand in hand gaan.

 


De organische tegels bevatten openingen die water in de grond laten doordringen.


Nieuwe dimensie voor NOA Outdoor Living


De combinatie van de Straight Organic en Full Tile Organic grasdallen transformeerde de Plaza van NOA Outdoor Living totaal. Deze innovatieve aanpak bezorgt het imposante inkompad van NOA een nieuwe ‘draai’, waarbij design en functionaliteit op het hoogst mogelijke niveau worden gecombineerd. Dankzij deze toepassing bewijst Deer andermaal zijn toewijding aan het creëren van duurzame, functionele en esthetische oplossingen die de toekomst van stedelijke omgevingen vormgeven.

 

 

www.deerconcrete.com

 

Alle beelden © Hannes Otté, Deer

NOA Outdoor Living krijgt nieuwe dimensie
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van