Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

Designservice op maat van modulyss bekoort designer Sylvain Willenz

MODULYSS

5 september 2024

In een eerdere newsletter lieten we je al kennismaken met hoe modulyss de grenzen van het modulair design verlegt dankzij een designservice op maat voor gepersonaliseerde vloerbekleding. Deze keer bekijken we hoe het bedrijf dankzij een recente samenwerking met de Brusselse designer Sylvain Willenz een tijdloos en tegelijk boeiend tapijtontwerp toevoegt aan deze nieuwe tapijtdesignservice.

 

De tapijttegels van modulyss lenen zich dankzij de voortdurend toenemende mogelijkheden qua kleur, textuur en backing voor onverwachte toepassingen en designs op maat. Hierdoor sluiten ze aan bij het doel van elke ruimte en biedt het merk designers als meubel- en verlichtingsontwerper Willenz de flexibiliteit die ze nodig hebben om hun gedurfde visies tot leven te brengen.

 


Sylvain Willenz ontwikkelde een design dat zowel complex als organisch is.

 

Gebruik van geavanceerde technologie


“Ik werd vooral geprikkeld door de mogelijkheden van de door modulyss gebruikte chromojet. De geavanceerde technologie daarvan bood de perfecte mogelijkheid om iets innovatiefs te verkennen en sluit aan bij zowel mijn interesse in textiel als de 2D- en 3D-dimensies die mijn werk omvat”, geeft Sylvain Willenz mee. “Na een bezoek aan de modulyss-site om het productieproces beter te begrijpen en de chromojet aan het werk te zien, raakte ik erg geïnspireerd door de veelzijdigheid van het chromojetproces en de eindeloze mogelijkheden ervan. Zo wist ik dat we deze techniek echt konden uitdagen door een ontwerp te creëren dat zowel complex als organisch is.”

 


Sylvain Willenz aan het werk in zijn Brusselse atelier.

 

Structuur van hout in textiel


Bij diens ontwerp liet de ontwerper zich inspireren door patronen die je in de natuur kunt terugvinden, in het bijzonder de structuur van hout: "Ik vond onder meer inspiratie in de oneindigheid van de jungle die, van bovenaf gefotografeerd, bestaat uit een herhaling van lijnen. Op het vlak van kleuren ging mijn keuze uit naar organische en afgezwakte tinten en voegde ik wat degradaties en fades toe om deze natuurlijke en organische sfeer te creëren. Het contrast van lichtere en donkere gebieden benadrukt dan weer de vloeiende en organische overgangen die ook in de natuur te herkennen zijn. Het rijke en levendige maar subtiele patroon maakt van dit ontwerp een passe-partout dat een element van verfijning en biofilie toevoegt aan elke omgeving.”

 


Bij het ontwerp liet de ontwerper zich inspireren door patronen die je in de natuur kunt terugvinden, in het bijzonder de structuur van hout.

 

Design te zien tijdens ARCHITECT@WORK Rotterdam


Het ontwerp van Sylvain Willenz was eind april voor het eerst te zien tijdens ARCHITECT@WORK Luxemburg en eind mei gedurende ARCHITECT@WORK Brussel. Nu wordt het voorgesteld aan het professionele publiek tijdens ARCHITECT@WORK Rotterdam (11-12 september).

 

“Het werk van Willenz is een nieuwe illustratie van hoe we er als modulyss in slagen visuals perfect weer te geven”, rondt product director Ruben De Reu af. “Onze custom design service speelt in op de toenemende marktvraag naar maatwerk voor zachte vloerbekleding en toont aan hoe designers als Sylvain Willenz boeiende nieuwe mogelijkheden worden aangereikt om in te spelen op de behoeften van hun klanten."

 


Het ontstaan van een patroon voor zachte vloerbekleding.

 

www.modulyss.be

 

Alle beelden © modulyss

Designservice op maat van modulyss bekoort designer Sylvain Willenz
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van