Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

Nieuwe Tonalità opzetwastafels hebben alles mee

CERAMICA CATALANO

5 september 2024

In onze newsletter lieten we je al eerder proeven van de Tonalità-collectie van Ceramica Catalano. Deze nieuwe collectie van het in het industriële district Civica Castellana, in het Italiaanse Lazio gevestigde bedrijf sluit immers perfect aan bij waar het sinds de oprichting in 1967 om draait: vakmanschap combineren met voortdurende technologische evolutie op het vlak van keramische badkamerproducten. Deze keer staan we stil bij de opzetwastafels van Tonalità.

 

100% Made in Italy


Speciaal bij de opzetwastafels is dat ze perfect aansluiten bij de rest van de collectie, die naar goede gewoonte 100% Made in Italy is. Dat betekent onder meer dat ook zij kunnen uitpakken met speciaal ontwikkelde gekleurde glazuren. Die werden met een dusdanig hoge temperatuur aangebracht dat er absolute weerstand gegarandeerd kan worden tegen slijtage, zuren en temperatuurveranderingen in de loop der tijd.

 


Tonalità collectie: Lino, Sfera opzetwastafel 50x35 h16

 

De opzetwastafels van Catalano hebben letterlijk alles mee. Niet enkel op het vlak van stijl en duurzaamheid, maar zeker ook als het gaat over geavanceerde technische oplossingen die gebruiksvriendelijkheid garanderen. Interessant is, bijvoorbeeld, hoe alle producten voorzien zijn van het antibacteriële Cataglaze+, een detail dat oppervlakken duurzamer en gemakkelijker schoon te maken maakt, terwijl er minder chemische schoonmaakmiddelen nodig zijn.

 


Tonalità collectie: Sabbia, Alvea opzetwastafel 40×40 h14

 

Specifieke architecturale waarde


Opvallend bij de opzetwastafel is hoe hen een specifieke architecturale waarde wordt meegegeven. Van de hoekige lijnen en strakke vormen van de Alvea wastafels wordt overgegaan naar het organische karakter van Sfera, waarvan de wastafel zonder overloopgat in het oog springt door zijn slanke essentie die kan worden verrijkt met de installatie van kranen. Ondertussen combineert Premium een belangrijk keramisch element waarin de wastafel sculpturaal lijkt te zijn uitgesneden. Stijl, raffinement en functionaliteit komen ook samen in de Green opzetwastafel, waar de geëlimineerde overloop en de continuïteit van de waskom maximale hygiëne garanderen.

 


Tonalità collectie: Tortora, Premium wastafel 40×23

 

Maximale zorg voor omgeving


Ceramica Catalano past zijn producten daarnaast zoals het hoort maximaal in in hun omgeving. Milieuzorg wordt daarbij heel ruim geïnterpreteerd, wat betekent dat er verder gekeken wordt dan louter het interieur. Bij Ceramica Catalano primeert het welzijn van de planeet, wat geïllustreerd wordt door het binnenrijven van de allereerste EPD-certificering  Environmental Product Declaration) op de Italiaanse markt voor zijn keramisch sanitair. Meer nog: voor de hele wereld verkreeg het zelfs een ESG- certificering (Environment, Social and Governance)! Goed om weten is ook nog dat het bedrijf niet enkel werkt met innovatieve antibacteriële emails, maar dat er een beroep gedaan wordt op Industry 4.0, een revolutionaire benadering van productie waar we eerder al dieper op ingingen.

 


Bij Ceramica Catalano primeert het welzijn van de planeet

 

Wil je kennis maken met de nieuwe opzetwastafels en de totale Tonalità-collectie? Kom dan zeker langs op de Ceramica Catalano-stand tijdens ARCHITECT@WORK Rotterdam, op 11 en 12 september in Rotterdam Ahoy.

 

catalano.it

 

Alle foto’s © Ceramica Catalano

Nieuwe Tonalità opzetwastafels hebben alles mee
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van