Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

Baanbrekend en toch tijdloos Italiaans badkamerdesign

CERAMICA CATALANO

16 mei 2024

De Tonalità Collection van Catalano zorgt voor een volledig nieuwe definitie van badkamerontwerp, met een creatieve, praktische en milieuverantwoorde aanpak. Dit assortiment, geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, biedt een breed kleurenpalet dat naadloos in elk interieur kan worden geïntegreerd. Daarnaast beschikt het ook over innovatieve antibacteriële emails en wordt er een beroep gedaan op Industry 4.0, een revolutionaire benadering van productie.

 


Acqua staat voor een mix van subtiele nuances met koele tinten die een badkamer een vleugje frisheid en elegantie geven.

 

Welkom in de wereld van de Tonalità Collection van Catalano, waar baanbrekende technologie en tijdloze elegantie samenkomen om het badkamerontwerp opnieuw te definiëren. Geïnspireerd door de betoverende schoonheid van de natuur, biedt deze collectie een verbluffend scala aan tinten, gaande van de aardse warmte van beige tot de ongerepte zuiverheid van wit; en van het rustgevende jadegroen tot de beklijvende diepte van zwart.

 


Cemento voegt een visuele en tactiele textuur toe aan ruimtes en creëert een gevoel van diepte.

 

Deze keramiek past naadloos in elk interieur, ongeacht of uw ontwerpvisie nu neigt naar klassieke, moderne of minimalistische esthetiek. De Tonalità Collection is ook een viering van veelzijdigheid. Met een moeiteloze harmonie van uiteenlopende materialen zoals hout, steen en metaal krijgt u de kans een eigen, persoonlijke plek te creëren. Zoals alle producten van Catalano is ook de Tonalità Collection volledig ‘Made in Italy’: alles wordt bedacht, ontworpen en geproduceerd in één enkele fabriek van 85.000 vierkante meter op een totale oppervlakte van 130.000 vierkante meter, net ten noorden van Rome.

 


Seta wordt gekenmerkt door zijn intrinsieke helderheid, waardoor ruimtes breder en meer open lijken.

 

Het vakmanschap van het personeel wordt ondersteund door het engagement van Catalano op vlak van Industry 4.0: de integratie van intelligente digitale technologieën in de productie. Dit omvat geavanceerde robotica en automatisering van productieprocessen, alsook een real time monitoring om de hoogste productkwaliteit te garanderen. Industry 4.0 draait niet enkel om efficiëntie, maar ook om duurzaamheid, met maatregelen zoals het verminderen van afval, het terugdringen van lucht- en watervervuiling en het zorgvuldig monitoren van de toeleveringsketen. Catalano was het eerste Italiaanse bedrijf in de keramische sector dat de ESG-duurzaamheidscertificering behaalde. De inzet voor goed intern beheer wordt duidelijk aangetoond door het behalen van de ISO 50001-, ISO 14064-, ISO 14001-, ISO 9001- en EPD-certificeringen.

 


Tortora biedt de mogelijkheid om interessante contrasten te creëren met andere badkamercomponenten of toon-op-toon paletten te verlevendigen voor verfijnde en tijdloze oplossingen.

 

Met de Tonalità Collection nodigt Catalano architecten en ontwerpers uit voor een reis vol creativiteit, inspiratie en transformatie in badkamerontwerp. De innovatieve benadering van het bedrijf gaat niet alleen over het verleggen van grenzen; het gaat erom de hele industrie naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd trouw te blijven aan de principes van kwaliteit, duurzaamheid en verantwoorde productie.

 

Benieuwd naar de producten van Ceramica Catalano? Ontdek ze tijdens ARCHITECT@WORK Brussel op 29 & 30 mei bij stand 28.

 

catalano.it

 

Alle beelden © Catalano

Baanbrekend en toch tijdloos Italiaans badkamerdesign
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van