Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

Architectuur kleur en emotie bezorgen met designiconen

HEWI

8 juni 2023

De inrichting van bedrijven die te maken hebben met gezondheid, kinderdagverblijven, kleuterscholen,… staat of valt met voornamelijk één iets: het gebruik van aantrekkelijke kleuren. Slaag je erin aantrekkelijke en emotioneel aansprekende kleurconcepten in te werken bij dergelijke projecten, dan bezorg je de architectuur datgene wat ze zo nodig heeft: kleur én emotie.

 

Een bedrijf dat deze boodschap al heel lang goed in de oren knoopte, is het Duitse HEWI. Het ontwikkelde door de jaren heen diverse designiconen en nam onlangs de barrièrevrije sanitaire serie 477/801 onder handen, waarvoor het emotioneel aansprekende kleurconcepten ontwikkelde. Daarin veranderen de drie kleurencombinaties appelgroen, meikoraal en koraal, aquablauw, zuiver wit en aquablauw, staalblauw en appelgroen gebouwen zoals kleuterscholen in uitnodigende structuren.

 

 

Speciaal must-have gevoel


Wat de serie 477/801 vooral anders maakt dan anders is het feit dat ze net zoals elk designicoon een speciaal must-have gevoel overbrengt. Dit soort icoon maakt indruk, blijft zelfs na tientallen jaren aantrekkelijk en met slechts enkele aanpassingen kan je alles er om het even wanneer nog net zo jong, fris en innovatief laten uitzien als op de dag dat het materiaal geïnstalleerd werd.

 

In de jaren tachtig lanceerde HEWI de eerste barrièrevrije sanitairlijn 801. In combinatie met acccessoire 477 is deze als barrièrevrije klassieker bij HEWI verkrijgbaar onder de benaming 477/801. Dit zijn producten die de beweging ondersteunen en beperkingen compenseren: handvaten, opklapbare steunen, douchestangen, douchehandgrepen, opklapbare zitjes evenals toebehoren en nog veel meer.

 

 

Door zijn diversiteit en modulariteit is de serie 477/801 voorbestemd voor gebruik in gezondheidsgebouwen en kinderdagverblijven of kleuterscholen. In de badkamer biedt hij een doorlopende ontwerpmogelijkheid qua vorm en kleur en voldoet hij aan alle eisen aan barrièrevrijheid. Het zal dan ook niet verwonderen dat ontwerpers in architectuur en interieurontwerp de serie 477/801, die verschillende designprijzen won, uitermate hoog waarderen.

 

 

Kleur raakt emotioneel niveau


“De drie nieuwe kleurconcepten bezorgen de serie 477/801 een andere uitstraling, die de zintuigen aanspreekt. Kleur raakt een emotioneel niveau, creëert sfeer, brengt authenticiteit en individualiteit in interieurs”, verduidelijkt het HEWI ontwerpteam. “Voor ons bedrijf is kleur elementair om een designicoon dat qua ontwerp en functie bijna perfect is, aan te passen aan de huidige trends en om de ruimte voor design in de planning te vergroten. Het nieuwe Tricolor kleurenkanon voor zorggebouwen bestaat uit de vitaliserende tinten koraal, aqua blauw en zuiverwit. Speciaal voor kleuterscholen en kinderdagverblijven presenteren we de edities appelgroen, meigroen, koraal, alsook aquablauw, staalblauw en appelgroen, wat zachte, rustgevende en harmoniserende tinten qua kleureffect zijn.”

 

 

Alle foto's © Hewi

 

www.hewi.com 

 

 

 

Architectuur kleur en emotie bezorgen met designiconen
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van