Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

Ideale harmonie van kwaliteit, techniek en design

STOBAG

7 april 2022

Moderne architectuur heeft behoefte aan daarop afgestelde producten die het geheel zowel technisch als esthetisch optimaal laten functioneren. Bij diverse soorten bewoning is het dikwijls nodig om te zorgen voor bescherming tegen sterk zonlicht of om de nodige privacy te garanderen. Om dit te garanderen heb je een casetteluifel nodig die hier optimaal op inspeelt.

 

 

Red Dot Award 2022 voor CAMABOX


Bij het Zwitserse STOBAG, dat al bijna 60 jaar een breed scala aan individuele zonweringssystemen op de markt brengt, zowel voor balkons of terrassen, serres of gevels, begrijpt men dit maar al te goed. Hier weet men niet enkel hoe belangrijk de creatie van een schaduwoase is, maar vooral hoe je moet zorgen voor een symbiose van kwaliteit, techniek en design, in een geïnspireerde wereld van kleuren en vormen. Om te beantwoorden aan de hoogste eisen van de moderne architectuur pakt men uit met een hoogwaardige, kubusvormige cassetteluifel, de CAMABOX BX4700.

 

 

Deze CAMABOX-luifel werd ontwikkeld door eigen ingenieurs en designers in de Zwitserse hoofdzetel van STOBAG in Muri en ontleent zijn naam aan de mooie Zwitserse streek Cama. De CAMABOX won onlangs nog de prestigieuze Red Dot Award 2022 in de categorie ‘Best Product Design’.

 

“Het eenvoudige, kubistische cassetteontwerp ondersteunt de heldere lijnen van moderne architectuur”, verduidelijkt Product Manager Markus Wind.

 

 

Middelgrote en grote beschaduwingszones


Wind benadrukt hoe deze met nadruk op het design ontworpen cassetteluifel in kubusvorm uitermate geschikt is voor middelgrote en vooral grote beschaduwingszones.

 

 

“De duurzame, gesloten box beschermt het doek en de vouwarmen tegen weersinvloeden en vuil. De variabele steunpositie maakt een flexibele, eenvoudige en tijdbesparende installatie aan de muur of onder het plafond mogelijk. Voor meer comfort en flexibiliteit beschermt de optionele neerlaatbare luifel tegen de laagstaande zon en zorgt ze tevens voor meer privacy. Volledig integreerbare, optionele, dimbare ledverlichting maakt van de schaduwzone ook in de avonduren een belevenis.”

 

 

“We maken gebruik van de innovatieve Tunable White technologie, die een vrije keuze van kleurtemperatuur van koel tot warm wit mogelijk maakt, en zijn de eerste fabrikant die deze technologie integreert in een klassieke cassetteluifel. Voor gezellige buitenleefmomenten en met één druk op de knop bediend. Zeker nog te vermelden zijn de magnetische zijkappen, waarmee we inspelen op de gekende montagevriendelijkheid van al onze producten. Hierbij bevestigden we de zijafdekkingen van de CAMABOX met neodymium magneten aan de behuizingsprofielen. Dit zorgt niet enkel voor een gemakkelijke toegang voor de montage, maar garandeert een aantrekkelijk design van het product, met niet zichtbare montagematerialen.”

 

www.STOBAG.com


©  alle foto's: Stobag

 

Ideale harmonie van kwaliteit, techniek en design
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van