Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

Waarom vierkant als Rond zoveel mooier is?

18 november 2021

Voor architecten is het vaak puzzelen om weinig mooi ogende interieurelementen zoals stopcontacten en drukknoppen te integreren in hun ontwerp. Het Belgische bedrijf Rond kwam met een simpele doch geniale oplossing. 

 

We kennen ze allemaal, die weinig elegante, traditioneel vierkante stopcontacten en drukknoppen. Voor architecten is het vaak puzzelen om weinig mooi ogende interieurelementen als deze te integreren in hun ontwerp. De oplossing is even simpel als geniaal: maak die stopcontacten en drukknoppen rond in de plaats van vierkant en zorg ervoor dat ze naadloos en zonder rand in de muur geïntegreerd worden.

 

 

  

 

 

De ronde oplossing werd in 2017 ontwikkeld door het Belgische bedrijf Rond. Rond pakt uit met minimalistische ontwerpen, die inmiddels hun weg vonden in tal van prestigieuze projecten. Zoals bijvoorbeeld in het concept house Valkenerf in Knokke, waar een totaalbeleving werd gecreëerd. Hier tref je de stopcontacten en drukknoppen in alle mogelijke afwerkingen aan, zelfs geïntegreerd in mortex. Verder zien we ze in onder meer het eigen kantoor van architectenbureau Govaert & Vanhoutte, de door Glenn Sestig ontworpen villa Pringiers, bij luxeprojectontwikkelaars zoals Rietveld (Project Schröder in Koksijde) en Chrisma (appartementen in Residentie Zwynelande in Knokke) of bij de exclusieve villabouwers Vlassak Verhulst (villa in de Boslaan in Knokke), Oscar V (project in hartje Mechelen) en in de conceptwoning van ABS Bouwteam.

 

 

Ontwikkeling gestart in 2017

“De ontwikkeling startte in 2017, patenten en keuring werden verkregen in 2019 en sinds februari 2020 loopt de verkoop volop”, vertelt stichter Bart De Backer, die 20 jaar ervaring in de sector heeft als integrator van domoticasystemen. “De ontwikkeling kwam er uiteraard niet van de ene dag op de andere. Ik voelde al veel langer hoeveel nood er was aan vooral een innovatief stopcontact.”

De stopcontacten en drukknoppen van Rond worden gekenmerkt door een strak en minimalistisch design. Ze kunnen zowel in baksteen, (cellen)beton als in gipsplaat worden geïntegreerd, dit met behulp van een uniforme inbouwdoos.

“Onze producten hebben twee grote voordelen”, gaat Bart verder. “Allereerst is er de installatie die veel makkelijker en sneller loopt. We installeren tot driemaal sneller dan de marktstandaard én in één beweging tijdens de ruwbouwfase. Daarnaast is er het esthetische element. De integratie in het interieur is véél mooier en bovendien monteren we ‘flush’, dus zonder afdekplaat. Bij onze drukknoppen geef ik nog mee dat deze beschikbaar zijn in zowel bekabelde als onbekabelde versies.”

 

 

 

 

Zelfs afwerking in natuursteen

“Op het vlak van afwerking laten we heel wat mogelijkheden open. De basis wordt gevormd door witte of zwarte kunststof, maar afwijken is makkelijk. Zo zijn er afwerkingsringen verkrijgbaar in ‘pure brass’ en bestaan er verschillende bewerkingen, zoals ‘bronze brushed’, ‘copper brushed’, ‘dark brushed’, ‘pure steel’ of ‘matt steel’, waardoor het stopcontact een ware eyecatcher wordt. Voor wie helemaal ‘out of the box’ wil denken, gaan we zelfs nog een stapje verder: in ons geval betekent dit dat er cupjes in natuursteen verkrijgbaar zijn, waarvoor we een exclusieve samenwerking hebben met het gespecialiseerde bedrijf Van Den Weghe. Ons verhaal is nog maar begonnen… wordt vervolgd!”

 

 

 

Alle foto's: © Rond

 

www.rond.io 

Waarom vierkant als Rond zoveel mooier is?
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van