Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

Performante ramen voor woonproject op Tour & Taxis

14 oktober 2021

Voor het Admiral gebouw, een exclusief woonproject van Extensa op Tour & Taxis, werd gekozen voor Decalu aluminium ramen en deuren van Deceuninck. Die keuze had enkele duidelijke drijfveren op het vlak van design, performantie en installatiesnelheid.

 

Harmonie met de omgeving


Bij dit project, beter gekend onder de naam Park Lane, wordt hedendaagse architectuur geïntegreerd in de iconische Tour & Taxis-omgeving in hartje Brussel. Het ontwerp is van de hand van Sergison Bates, die samenwerkte met awg en noA architecten. Het ge­bouw oogt licht, strak en modern. Bouwheer en architect wensten een harmonieus geheel met de omgeving, daarom ging de voorkeur voor het buiten­schrijnwerk naar geanodiseerde bronzen ramen.

 


© Extensa


Optimaal thermisch en akoestisch isolerend


De Uf-waarden vanaf 0,8 W/m²K, een unicum in de markt, waren een duidelijke reden om voor Decalu van Deceuninck te kiezen. Dankzij de combinatie met de slanke profielen met standaard verborgen afwatering en beslag, krijgt de eindklant een slank raam met uitmuntende prestaties. Ook met de omgeving rond Park Lane, een ontwikkeling van Extensa, werd in de productkeuze rekening gehouden.  Er werd geopteerd voor een specifieke driedubbele beglazing die zorgt voor een optimale geluidsisolatie, wat in een soms rumoerige stads­omgeving zeker zijn nut zal bewijzen.

 


© Deceuninck

 

20% minder arbeid bij plaatsing


“Decalu is een systeem waarin we sterk geloven, zowel op technisch als prijstechnisch vlak”, verduidelijkt Ruben Haegeman van Glass Projects, dat verantwoordelijk was voor de plaatsing en beglazing. “De diverse voordelen ervoeren we meteen bij de plaatsing. Zo zijn de dichtingen voorgetrokken en moeten ze dus niet meer manueel worden aangebracht. Bovendien klikken de glaslatten makkelijk, wat opnieuw voor heel wat tijdwinst zorgt. Alles samen schat ik dat wij tot 20% minder arbeid moesten verrichten bij de plaatsing. Dit is voor ons een duidelijke factor om in de toekomst opnieuw te opteren voor Decalu.”

 


© Extensa 


Afgestemd op kunststof Elegant profiel


Het innovatieve Decalu-gamma is totaal afgestemd op het nieuwe kunststof Elegant profiel van dezelfde fabrikant. De rechthoekige glaslat, de gedeelde minimalistische vormgeving en het afgestemde kleurenpalet maken de reeksen perfect combineerbaar binnen eenzelfde project.

 

www.deceuninck.be

Performante ramen voor woonproject op Tour & Taxis
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van