Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

Restaurant op zeebodem krijgt 3D printassistentie

14 oktober 2021

Het minste wat je van het restaurant Under in het Noorse Lindesnes kunt zeggen, is dat het ‘anders dan anders’ is. Het gebouw lijkt schuin te rusten op de rotsachtige kust van het zuidelijkste puntje van Noorwegen, met een uiteinde dat onder water duikt en voortdurend door de golven wordt omspoeld. Binnen raakt de eetzaal de zeebodem vijf meter lager, met een enorme glazen wand die uitzicht biedt op de oceaanbodem.
Geprinte kranen als blikvanger


Een architecturaal uitzonderlijk gebouw zoals dit, met een monolithische, ruwe betonnen buitenkant die zo ontworpen is dat het zeeleven zich er aan vast kan klampen en het in zijn omgeving kan integreren, is uiteraard uitgerust met niets dan speciale interieurelementen. Naast onder meer door architectuur- en interieurbureau Snøhetta zelf ontworpen zitmeubilair (in samenwerking met de plaatselijke timmerwerkplaats Hamran) vormen de Grohe Icon 3D-geprinte kranen in de badkamers een absolute blikvanger.

 

Deze 3D-geprinte kranen zijn door Grohe ontwikkeld dankzij een gebruikmaken van de nieuwste technologie. De gekende superieure functies die van Grohe-producten worden verwacht, worden gekoppeld aan een iconisch silhouet, waarbij men alle gebruikelijke regels voor design en fabricage links liet liggen. Het eindresultaat is een 3D-geprinte kraan die uitermate precies, licht en stijlvol is.


 


Grohe Icon 3D-serie


De kranen passen in de Grohe Icon 3D-serie, Allure Brilliant Icon 3D en Atrio Icon 3D. Door de technologie van 3D-metaalprinten te omarmen, die nog steeds volop in ontwikkeling is, zoeken de designers en technici van de fabrikant nieuwe grenzen op voor de manier waarop een kraan wordt gemaakt.

 

Door het Icon 3D-design te verwerken in de Atrio en Allure Brilliant-series tilt Grohe productontwerp en waterbeleving naar een geheel nieuw niveau. Grohe gelooft in gedurfde visies om iets compleet nieuws te ontwikkelen. Dankzij Icon 3D wordt de weg vrijgemaakt voor een geheel nieuwe manier van denken over productontwerp. Grenzen worden doorbroken met behulp van 3D-metaalprints. Deze productiemethode staat toe om kranen in een kleine oplage te ontwikkelen op basis van de wensen van de klant. Dit opent de deur opent voor individuele personalisatie.

 

     

 

Geheim schuilt in het gebruikte poeder


“Met 3D-metaalprinten luiden we een nieuw tijdperk in voor de productie in Duitsland. We richten ons op onze kernactiviteiten en we gebruiken onze kranen om de gehele waardeketen te vertegenwoordigen, waarbij we ons nadrukkelijk onderscheiden van onze concurrentie”, zegt Thomas Fuhr, Executive Director Operations. “Het geheim van dit 3D geprinte product ligt in de ontwikkeling van ons eigen proces. Het geheim is het poeder, een unieke formule voor de granulaten die we maken.”© alle foto's: GROHE AG
www.grohe-x.com

Restaurant op zeebodem krijgt 3D printassistentie
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van