Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

Perfecte ruwbouwoplossing via isolerende welfsels

10 juni 2021

Bij ruwbouw komt het er op neer dat je oplossingen zoekt die snel, efficiënt en economisch verantwoord zijn. Bij twee projecten, respectievelijk in Hastière en Kraainem, werden lichtgewicht isolerende welfsels gebruikt, die bij de aangepakte eengezinswoningen voor de perfecte oplossing zorgen.

 

Leggo Solutions, een in de Benelux actieve Brusselse KMO, brengt vernieuwende en isolerende oplossingen op de markt bij de realisatie van de bouwschil van allerlei soorten gebouwen. Deze variëren van doordeweekse eengezinswoningen tot en met hoogbouw.

 

“Deze isolerende welfsels kan je zonder blikken of blozen ons paradepaardje noemen. Ze wordt toegepast in combinatie met de isolatie- en bekistingspanelen en met de isolerende bekistingsblokken”, vernemen we van Frédéric Stainier bij Leggo Solutions. “Speciaal eraan is dat dit lichtgewicht is, waardoor overspanningen van 8 meter uit één stuk mogelijk worden. Ze zijn daarnaast zeer eenvoudig en snel te installeren, hebben een grote weerstand tegen zware belastingen en bieden een draagvermogen tot 1.000 kg per vierkante meter. Voeg daaraan toe dat er voor het aanbrengen geen groot bouwmaterieel nodig is en de voordelen voor de ruwbouw zijn duidelijk. In België is dit een nieuw product, maar in Italië wordt het al meer dan 40 jaar gebruikt.”

 

 


Overspanningen van 8 meter uit één stuk worden mogelijk.

 

 

“In Hastière en Kraainem worden de gebouwen geplaatst door twee plaatselijke aannemers. De klanten kozen voor de oplossing van isolerende vloerplaten omwille van de plaatsingssnelheid en uiteraard ook de isolerende kwaliteiten van de vloeren en platte daken. Bij deze beide projecten wordt de isolatie gecombineerd met de isolerende bekistingsblokken voor de bouw van de muren.”

 

 


De keuze voor isolerende vloerplaten komt er omwille van de plaatsingssnelheid en de isolerende kwaliteit van vloeren en platte daken.

 

 

“Professionals zullen onmiddellijk merken wat deze welfsels uniek maakt op de Belgische markt. De andere producten zijn steevast betonplaten, betonnen schuttingen en balk- en plaatsystemen, die tal van nadelen hebben in vergelijking met wat wij aanbieden.”

 

 


Detail van de opbouw van de lichtgewicht, isolerende welfsels.

 

Alle foto's: © Leggo Solutions

nl.leggo.solutions

Perfecte ruwbouwoplossing via isolerende welfsels
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van