Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

De charme van verouderde parketvloeren

11 mei 2021

Chêne de l'Est ontwikkelde een assortiment eiken vloeren met een verouderd effect. Zo combineert het de authenticiteit van het verleden met de voordelen van een nieuwe vloer.

 

Nobele en authentieke materialen zijn helemaal terug en bezorgen alle interieurs zowel een zeker cachet als een uitgesproken charme. Om tegemoet te komen aan deze behoefte aan authenticiteit ontwikkelde de Franse vloerenfabrikant Chêne de l'Est een assortiment massieve en meerlaagse verouderde eiken vloeren, waarbij het zorg draagt voor een uiterst zorgvuldige afwerking.

 

 


Plancher d’autrefois  PA5 antiek goud – geplaatst in Engels verband
© Chêne de l’Est

 

 

Centraal bij Plancher d'autrefois (wat zoveel betekent als ‘De houten vloer van toen’) in PA5-afwerking (antiek goud) staat dat een Haussmanniaanse stijl aangeboden wordt die past bij alle soorten architectuur, van de meest traditionele tot de meest moderne. Dankzij een perfect beheerste techniek ziet de vloer er perfect natuurlijk verouderd uit. Zo heeft hij ongelijke randen en zijn er sporen van slijtage, zoals men die kan aantreffen op een gerecupereerde vloer die de tand des tijds overleefde. 

 

 


Plancher d’autrefois  PA5 antiek goud – geplaatst in visgraat. Deze vloer werd gekozen voor een campagne van Ligne Roset.
© Ligne Roset

 

 

De Plancher d'autrefois biedt alle voordelen van een nieuwe parketvloer, ook door de eenvoudige plaatsing, al dan niet met tand en groef. Bovendien maken de afwerking en bescherming er een duurzame vloerbekleding van, die geschikt is voor zowel particulier als druk openbaar gebruik. De weerstand tegen vuil en krassen wordt verkregen door het aanbrengen van een specifieke oppervlaktebehandeling voor het waterdicht maken en echte was voor het boenwassen.

 

 


Plancher d’autrefois  PA5 antiek goud – geplaatst in Engels verband
© Chêne de l’Est

 

 

Verschillende soorten plaatsing zijn mogelijk voor deze antiek gouden vloerafwerking. Of het nu gaat om Engelse stijl, visgraat, Hongaars Punt, Versailles of grafische motieven zoals het gevlochten dambord, steeds zijn de keuzemogelijkheden gevarieerd en bekom je een origineel en warm uitziend resultaat.

 

De Plancher d'autrefois PA5 is verkrijgbaar in massieve eik van 14 mm en 21 mm en in meerlaagse eik met verschillende toplagen, die een dikte hebben vanaf 2,7mm tot 6 mm. Het product is op een ecologisch verantwoorde manier in Frankrijk vervaardigd en draagt bij tot een gezond en stil interieur, dit dankzij zijn akoestische en technische prestaties.

 

Chêne de l'Est verkreeg het label ‘Parquet de France’ en gebruikt enkel PEFC-gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen. Het bedrijf behaalde ook het A+ label voor al zijn afgewerkte parketten. Daarnaast kan het nog pronken met het Real Wood-label en voldoet het aan de CE-norm.

 

 


Plancher d’autrefois  PA5 antiek goud – plaatsing in visgraat
© Chêne de l’Est

 

www.chenedelest.eu   

De charme van verouderde parketvloeren
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van