Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

Appartement met niets dan strakke voordelen

15 april 2021

Een voorbeeld van hoe je via je gevelbekleding de strakke, minimalistische aanpak van de rest van het gebouw maximaal kunt doortrekken, vind je in Ukkel. In het nieuwbouw appartement Les Roseaux gebruikte Syntaxe Architectes het product Solis 54 - in dit geval in een zandkleur - buiten volop en werkte installateur EDK S.A. af tot een oogstrelend geheel.

 

 

 

“Het ging om een volledige nieuwbouw, waarbij de architect de gevelbekleding wilde laten doorlopen. Alles moest zo minimalistisch mogelijk ogen”, verduidelijkt Alexander Beyls bij Bewood. “Het kwam er op neer dat de gevel met zo min mogelijk verschillende materialen moest afgewerkt worden. Hiervoor bleek ons product Solis 54, met een aluminium kern en een premium houten composiet toplaag, perfect voor niet enkel de gevel zelf, maar ook voor de sectionaalpoort en de balustrade. Het product stopt in dit geval niet bij de dakrand, maar gaat nog 1,10 meter hoger, waardoor een borstwering ontstaat. Je zou het een voorbeeld van een all-in project kunnen noemen.”

 

 

 

Bij Les Roseaux valt verder op hoe de bekleding ook fungeert als inkijkwering op het gelijkvloers, als zichtbescherming voor het glas erachter, en hoe het aansluit bij het strakke, rechtlijnige karakter van het appartement. Concreet werd Solis 54 geplaatst op een zichtbare zijde van 50 mm, met een tussenafstand van 30 mm.

 

 

 

Zeer stijf karakter

“Door het gebruik van een aluminium kern bij de ophanging ontstaat een zeer stijf karakter”, gaat onze gesprekspartner verder. “Hierdoor kan de horizontale draagstructuur verder uit elkaar geplaatst worden en wordt het verticale karakter van je gevel ten volle benut. Dit in tegenstelling tot hout, waar dit wel nodig is op veel kleinere tussenafstanden. Je vermijdt hierdoor dus een storende gezichtsbelemmering, die het strakke, rechtlijnige beeld verstoort. Bovendien trek je de rechtlijnigheid overal door, zelfs tot en met de sectionaalpoort, waarvoor eveneens Solis 54 is gebruikt. De lichtgewicht, makkelijke mechanische bevestiging en dimensionele stabiliteit van de Solis 54 zijn dan ook uiterst geschikt voor de afwerking van de sectionaalpoorten.”

 

 

 

De Bewood-profielen zijn overigens niet enkel bestemd voor gevels. Inmiddels is er ook voor het terras een uitstekend en duurzaam product beschikbaar onder de naam Terrealu.

 

Alle foto’s: © Bewood

www.bewood.be

Appartement met niets dan strakke voordelen
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van