Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

Wolvilt brengt elegante en duurzame akoestische oplossing

11 maart 2021

De 1e verdieping van de Newday-werkplekken in Arnhem kreeg begin 2021 een metamorfose. De opdracht voor ontwerpbureau Leidmotiv was duidelijk: Perfect uitgeruste werkplaatsen, loungeplekken en overlegboots, aangevuld met een ‘sociaal hart’ in de vorm van een centrale ruimte met horeca en dat alles in de vertrouwde Newday-stijl.

 

Net als op andere plaatsen in Nederland wilde de specialist in full service kantoren dat zijn nieuwe kantoorruimte in Arnhem akoestisch optimaal presteerde. Hiervoor werd bij wolgroothandel HOLLANDFELT aangeklopt, die het gebruik van wolvilt als wandbekleding adviseerde.  

 “Bij dergelijke projecten verbetert een dikte vanaf 3 mm wolvilt als wandbekleding al de akoestiek”, vertelt Richard Wernekinck, oprichter en eigenaar van HOLLANDFELT. “Bij deze dikte kan de geluidsabsorptiecoëfficiënt oplopen tot wel 0,56α en 0,82α bij een dikte van 5 mm. Om het nog beter te doen namen wij een dikte van 10 mm op in onze collectie, waarmee we een absorptiecoëfficiënt van maximaal 1,03α halen, wat een uitstekende oplossing is voor ruimten waar grote groepen mensen samenkomen.” 

 

 

Wolvilt  heeft diverse voordelen.
Omdat het gemaakt wordt van Zuiver Scheerwol is het van nature onbrandbaar, volledig recyclebaar en vuilafstotend. Dankzij deze eigenschappen is dit materiaal bij uitstek geschikt om als akoestische wandbekleding aan te brengen in onder meer scholen, theaters, musea, restaurants en bedrijfs- en overheidsgebouwen. Of… thuiswerkplekken en natuurlijk kantoorruimtes zoals bij Newday. 

 

 

Het wolvilt wordt veelal direct op de wanden verlijmd, maar ook akoestische panelen, gordijnen of zelfs sculpturen behoren tot de mogelijkheden.  Met behulp van de nieuwste snijtechnieken kan het wolvilt geleverd worden in elke gewenste maat of vorm. Dit geeft de architect enorm veel vrijheid in het ontwerpen van de akoestische wandbekleding. Denk daarbij aan ingelegde vormen, een spel van verschillende kleuren of 3D-effecten.

 

 

Alle foto's: Project Newday in Arnhem
Ontwerpbureau: Leidmotiv, Ontwerper: Michou van Fresh Perspective 
© HOLLANDFELT

 

www.hollandfelt.nl 

Wolvilt brengt elegante en duurzame akoestische oplossing
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van