Taets Art and Event Park Amsterdam
Najaar 2025

A@W Newsletter

Doekzonwering voorkomt oververhitting bij vliesgevel bankkantoor

11 maart 2021

Visibiliteit is van cruciaal belang voor een bankkantoor dat de nieuwe thuis zal worden van twee met elkaar gefusioneerde Crelan-vestigingen in Roeselare. Dankzij de nieuwe, aan de straatkant perfect op de gevel geïntegreerde Fixscreen Minimal CW50 zonwering van Renson wordt dit extra benadrukt.

 

 

De bouwheer wilde een minimalistisch en functioneel gebouw, dat voldoet aan alle noden van een modern bank- en verzekeringskantoor. Grote glaspartijen en een open landschapskantoor waren hier dan ook een evidente voorwaarde voor de architect, die uitging van een langwerpige balk als vormgeving voor deze nieuwbouw.

 

Ideaal voor slanke raamprofielen

Voor de Fixscreen Minimal CW50 doekzonwering van Renson werd dit een pilootproject. Deze doekzonwering werd speciaal ontwikkeld voor vliesgevels als deze. De koppelgeleiders zijn daarom net zo breed (50 mm) als de profielen van de vliesgevel.

 

“Dankzij dit nieuwe type doekzonwering konden we toch kiezen voor slanke gordijngevelprofielen,” licht architect Corneel Schepens (architectenbureau Schepens BV) toe. “Bovendien zijn zowel de zijgeleiders als de doekkasten van de zonwering volledig weggewerkt in de gevel, wat de detaillering uiteindelijk alleen maar mee ten goede komt.”

 

 Subtiel geïntegreerde buffer tegen felle zon

De Fixscreen Minimal CW50 zonwering van Renson werd naadloos geïntegreerd in de buitengevel. En dus valt die eigenlijk nauwelijks op. Zelfs met de screens neergelaten, vormt alles één mooi geheel, terwijl de zon toch tegengehouden wordt, daar waar dat het meest efficiënt is om oververhitting binnen te voorkomen: nog voor die het glas kan bereiken. Toch was het vooral het negatieve effect van een laagstaande of felle zon (met reflectie op schermen en op de witte bureaus als gevolg) dat de bouwheer voor doekzonwering deed kiezen. Dat die geen afbreuk hoeft te doen aan het strakke ontwerp van dit kantoor is daarbij uiteraard mooi meegenomen.

 

 

 

Alle foto's: © Renson 

www.renson.eu

Doekzonwering voorkomt oververhitting bij vliesgevel bankkantoor
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Met de ondersteuning van